Sunday, May 6, 2012

Ülemaailmse akordionipäeva tähistamine Lasnamäe Muusikakoolis, 6. mai 2012

Märjamaa Muusika- ja Kunstidekoolil, Tallinna, Rapla ning Kohila Muusikakoolil on pikaajaline traditsioon tähistada iga-aastaselt ülemaailmselt akordionipäeva. Selle raames sõidavad eelmainitud koolide õpilased ühele koolile mai alguses külla ning koos tähistatakse ülemaailmselt akordionipäeva kontserdiga. Sel aastal oli osavõtjaid koole tervelt viis ning uustulnukana võttis koosviibimise ja kontserdi korralduse enda peale Lasnamäe Muusikakool. Lisaks kokkusaamise traditsioonile on sel kontserdil tavaks saanud esineda ka neil akordionistidel, kes lõpetavad samal aastal muusikakooli. See on lõpetajate viimane kava ettemängimise võimalus enne päris eksamit. Kuna koole oli küllalt palju ja esinejate nimekiri aukartustäratavalt suur (kokku 32 akordionisti), otsustasime teha tervelt kaks kontserti: ühe väikestele akordionistidele kammersaalis ning teise lõpetajatele suures peegelsaalis. Kahe kontserdi vahele mahtus 3 paralleelselt lisategevust: improvisatsiooniorkester, teksti põhjal muusika loomine ning žongleerimine, eesmärgiks pakkuda lastele puhkus- ja vaheldusrikast vahepala. Žongleerimisest kujunes päeva hitt. Osavõtjaid/huvilisi oli rohkem, kui olime arvestanud. :)
Väikeste kontserdil oli kokku 13 numbrit. Esines 3 suuremat akordioniansamblit: 2 Lasnamäe Muusikakoolist ja 1 Tallinna Muusikakoolist. Duodes esinesid nii Lasnamäe kui Märjamaa Muusikakoolide õpilased. Ülejäänud paladest olid soolonumbrid. Meie koolist olid kohal kõik 12 akordionisti: Margaret, Poliina, Marju Alena, David-Ovid, Daniel, Ilja, William, Martin-Aleksander, Kirill, Maria, Martin ja Walter. Neist kõik ka esinesid!
Teine kontsert oli pühendatud lõpetajatele. Huvitegevused tehtud, suundusid kõik lapsed-vanemad saali. Esinesid kolm Tallinna Muusikakooli lõpetajat: Renet Joosep, Roger ja Marit. Lisaks neile esines veel Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia bakalaureuse astme lõpetaja Jekaterina. Kontsert kuulatud, suundusime kõik banketilauda, kus ees ootas palju kringlit ja üks suur akordionipildiga tort. Järgmisel aastal peame ülemaailmset akordionipäeva Märjamaa Muusika- ja Kunstidekoolis. Kohtumiseni seal! Aitäh kõigile, kes aitasid päeva õnnestumisele kaasa ning kes ei lasknud pead norgu väikestest viperustest. :)





No comments:

Post a Comment