Sunday, November 27, 2011

X Jaan Paku nim. Kammermuusika Festival Rakveres, 26.-27. nov. 2011

Ilusal novembrikuisel nädalavahetusel kogunesid väikesed, keskmised ja suured kammermuusikud Tallinna Muusikakeskkoolist, Rakvere, Põlva, Pärnu ja Lasnamäe Muusikakoolist ning Kadrina Kunstidekoolist, et tulla kokku ja musitseerida kunagise Rakvere Muusikakooli direktori Jaan Paku mälestuseks korraldatud kammermuusika festivalil ja ühtlasi Jaan Paku 110 sünniaastapäeval. Esinejaid oli tõepoolest igas suuruses - päris pisikestest esimese klassi mudilastest kuni muusikakoolis lisa-aastal õppivate muusikuteni välja. Festivali esimene kontsert koosnes 22 numbrist ja sisaldas väga põnevaid koosseise: viiul ja harf; 2 saksofoni ja klaver; viiul, tšello ja klaver; viiul, fagott ja klaver; 2 akordionit ja süntesaator; kitarriasnambel jpt. Lasnamäe Muusikakoolist võttis osa 4 kammeransamblit: õpetaja Luule trio koosseisus Martin,Walter (akordionid) ja Kersti (süntesaator), õpetaja Thea üldklaveriansambel koosseisus Liina ja Siim Sala, õpetaja Aivi ja Urve duo koosseisus Margarita (plokkflööt) ja Maria (akordion) ning õpetaja Rolandi ja Aivi duo koosseisus Toomas (saksofon) ja Kirill (akordion). Kõiki kammeransambleid oli väga nauditav kuulata. Eranditult kõik muusikud mängisid väga hästi!
Esimese päeva õhtul oli veel teinegi kontsert - Tallinnna Muusikakeskkooli gümnaasiumiklasside kammeransamblite etteaste. Pärast kontserdi nautimist ootas kõiki osalejaid, õpilasi ja õpetajaid, maitsev õhtusöök. Žürii koosseisus pianist Lea Leiten, tšellist Andreas Lend ja flötist Oksana Sinkova, tegi teatavaks oma lemmikud, keda tunnustati auhindadega ning kes pääsesid mängima pühapäeval toimunud lõppkontserdile. Kammeransambleid oli kokku 10 ja kaks neist olid Lasnamäe Muusikakooli ansamblid koosseisus Siim-Liina ja Kirill-Toomas. Žürii märkis lisaks edasipääsenutele ära ka kitarriansambli ja õpetaja Luule akordioni-süntesaatori trio. Žürii liige Oksana tõi välja, et kõik osalejad olid väga tublid ning seekordses žüriitöös pöörati just erilist tähelepanu koosmängu oskusele, mis oli olulisem kui tehnilised oskused või teosed või muusikud ise.
Teine päev algas autasustamistseremooniaga Rakvere Gümnaasiumi saalis. Kirilli-Toomase duo pälvis Rakvere Lihakombinaadi eriauhinna ning Siimu-Liina duo Rakvere Muusikakooli sihtasutuse eripreemia. Pärast autasustamist esinesid kõik auhinnatud ansamblid ning ka žürii. Pärast kontserti ootas kõiki osalisi bankett Rakvere Gümnaasiumi sööklas. Meie kooli õpilased ja õpetajad jäid festivaliga igati rahule! Kohtume Rakveres juba ülejärgmisel aastal! :)







No comments:

Post a Comment