Tuesday, November 1, 2011

XXIX Pärnu akordionimuusika festivali konkurss, 27. oktoober 2011

Pärnus toimus taaskord rahvusvaheline akordionimuusika festival, kus osalejaid oli nii Eestist, Lätist, Leedus kui ka Soomest. Festival ise kestis 4 päeva, 26-29 oktoobrini. Festivali teisel päeval toimus Pärnu Vanalinna Põhikoolis konkurss, kus osaleda said nii solistid erinevates vanusekategooriates kui ka ansamblid ja orkestrid. Osavõtjaid oli sel aastal kaunikesti palju - tervelt 130 akordionisti!!! Kuna tegemist oli rahvusvahelise konkursiga, oli ka žürii rahvusvaheline: Eestist Ilmar Tõnisson (žürii esimees), Külli Kudu ja Endel Jukk, Leedust Maryte Markeviciene, Lätist Viktor Nikandrov ja Soomest Seppo Lankinen.
Kui tavaliselt on konkursid väga ranged kava pikkuse, kohustuslike palade ja žürii töö poolest, siis selle konkursi eesmärgiks oli pakkuda igale lapsele vahva esinemisvõimalus just temale jõukohaste paladega ning žürii ülesandeks oli tunnustada kõiki lapsi tehtud töö eest. Seetõttu oli võimalus osaleda ka kõige pisematel, kes on veel oma akordionitee päris alguses.
Lasnamäe Muusikakoolist osales sel korral tervelt 8 noort muusikut: 5 solisti ja 1 ansambel.
Vanusekategoorias A1 (kuni 10-aastased akordionistid) võtsid osa II klassi poiss David-Ovid ja III klassi poiss William. Poisid esinesid väga edukalt ja kokkuvõttes tulid mõlemad akordionistid kolmandale kohale.
Vanusekategoorias A2 (11-13-aastased akordionistid) osalesid Ilja (II klass), Maria (III klass) ja Kirill (III klass). Ka neil läks väga hästi ja kõiki kolme premeeriti kolmanda kohaga.
B kategooria oli ansamblite päralt. Kõige esimeseks numbriks oli Lasnamäe Muusikakooli ansambel, koosseisus Martin (akordion), Walter (akordion) ja Kersti (süntesaator). Martin ja Walter õpivad neljandas, Kersti kolmandas klassis. Ansambel esines väga hästi ja neid premeeriti samuti kolmanda kohaga.
Pärast edukat konkurssi on märgata värsket entusiami ka erialatunnis! :)

Pärnu akordionimuusika festivali kodulehekülg: http://www.hot.ee/t/tremoloao/Akordioni%20Festival%202011.html
Festivalist saab lugeda artikleid aadressidel: http://www.parnupostimees.ee/613974/parnus-kaib-rahvusvaheline-akordionimuusika-festival/
http://www.parnupostimees.ee/611110/akordionistid-juubeldavad-kontserdimajas/ 
Festival sai kajastatud ka terevisioonis: http://etv.err.ee/arhiiv.php?id=122262 (minutid 01.08.10-01.09.10)












No comments:

Post a Comment