Wednesday, January 30, 2013

Akordioni Kammermuusikapäev, 19. jaan. 2013

Meil on hea meel teatada, et 19. jaanuaril 2013 toimus Lasnamäe Muusikakoolis Akordioni Kammermuusikapäev. Aasta aega põhjalikult planeeritud festival nägi lõpuks ilmavalgust. Eestis on teisigi väga häid kammermuusika festivale, aga meie sooviks oli põhirõhk panna akordionile kui kammeransambli pillile. Selleks, et oleks oma maa heliloojate muusikat, mida esitada, tellisime noortelt eesti heliloojatelt 9 teost. Aitäh teile, noored heliloojad Evelin Seppar, Maria Kõrvits, Riho-Esko Maimets, Tuuli Pruul, Manus Johannes Olesk, Indrek Liit, Anastasia Mishenkina, Valeria Tiganik ja Kristel Laas, kes te kirjutasite põnevad teosed, mille võrra akordionirepertuaar on nüüd palju rikkam.
Akordioni Kammermuusikapäeval olid koos 5 kooli: Lasnamäe Muusikakool, Tallinna Muusikakool, Tallinna Muusikakeskkool, Märjamaa Muusika- ja Kunstikool ning Võru Muusikakool. Aitäh tulemast! Tegelikult oli registreerujaid veel lisaks 3 kooli jagu, aga paraku rabasid osalejaid jalust jaanuarikuised viirused. Siinkohal täname ka Aruküla huvikeskust "Pääsulind", Kehra Kunstide Kooli ja H. Elleri nim. Tartu Muusikakooli, kes vedu võtsid ja kavu õppisid. Suur töö sai neilgi tehtud!
Lasnamäe Muusikakoolist osalesid Avigeja Hrapko (viiul), Maria Orutar (akordion), Margarita Vedenina (plokkflööt), Kirill Leontjev (akordion) ja Toomas Bõstrov (saksofon).
Žürii oli meil kaheliikmeline: Kristel Laas, kes esindas akordioni poolt (Kristel töötab Tallinna Muusikakoolis akordioniõpetajana ning kuulub Eesti Akordioniliidu juhatusse) ja Evelin Seppar, kes seisis hea heliloomingu poole eest (Evelin töötab Tallinna Muusikakeskkoolis ja on tegev helilooja). Žürii tõstis esile mitmeid kollektiive aga peaauhinnad jagati välja kolmele kollektiivile: Maria Orutar ja Margarita Vedenina (Lasnamäe Muusikakool) said preemia parima kohustusliku pala esituse eest, Kaisa Press ja Elise Marie Olesk (Võru Muusikakool) väga hea koosmängu eest ning Henri Zibo ja Reene Pehka (Tallinna Muusikakeskkool) samuti väga hea ansamblitunnetuse eest. Võitjaid saab näha/kuulda G. Otsa nim. Tallinna Muusikakooli poolt korraldatud Päikeseloojangu kontserdil 17. veebruar Tallinna Lauluväljaku Klaassaalis.
Veelkord aitäh kõigile tulemast! Nii särasilmseid ja isuga mängivad muusikud teevad korraldajatele ja kuulajatele ainult rõõmu. Loodame teid varsti jälle näha! Ja loodetavasti tuleme teile meelde just hommikuti, kui enne päeva algust saab kosutava sõõmu juua Akordioni Kammermuusikapäeva teetassist. :)














No comments:

Post a Comment