Monday, January 21, 2013

Akordionisõprade ühiskontsert II Jõhvis, 16. jaan. 2013

Teist korda kogunesid akordionisõbrad Jõhvi ja selle väga uhkesse kontserdimaja kammersaali, et pidada maha üks suurejooneline kontsert. Kokku olid tulnud Kunda, Jõhvi ja Lasnamäe Muusikakoolid ning Ahtme, Kiviõli ja Kohtla-Järve Kunstidekoolid. Lasnamäe Muusikakoolist sõitsid Jõhvi David-Ovid (kellele oli see samal päeval juba teine kontsert), Vasilisa, Maria, Margarita ja Kirill. Viimase kammermuusikapartner Toomas oli aga kahjuks haigestunud. Õpetajatest olid kaasas õp. Aivi ja õp. Erika. Viimase kodukool on justnimelt Jõhvi Muusikakool. Vastuvõtt oli soe, nagu see jõhvilastele kombeks on. Meid ootas väike külakostilauake, et pikast sõidust väsinud õpilased saaksid end enne esinemist turgutada.
Õpilaste kontsert koosnes nii soolo kui ansamblinumbritest. Eriti põnevaks tegi kontserdi asjaolu, et ansamblites mängisid ka teiste erialade esindajad. Kontserti alustas meie Vasilisa I klassist, kes oli kogu kontserdi kõige pisem akordionist. Vasilisa esitas Ari-Matti Saira Lumememmede tantsu. David esines MacGillari Pingviinide tantsuga. Toomase asemel mängis õp. Aivi Kirilliga ja ühiselt kanti ette Kristel Laasi Head ööd ja Henry Mancini Elevandipoja jalutuskäik. Maria ja Margarita esitasid John Gouldi teost Rainy Day Feelings ja Petri Makkoneni Jibadaba. Pärast õpilaste kontserti ootas kõiki osalejaid külalisesinejad Kulno Malva (akordion) ja Tõnis Kirsipu (löökpillid). Kuulda sai omaloomingu- ja pärimusmuusikahõngulist muusikat.
Kontserdi järel oodati kõiki osalisi ühispildile ja kringlile. Rõõmus Lasnamäe Muusikakooli seltskond jõudis Tallinnassse tagasi õhtul pool 8. Aitäh jõhvilastele! Oli väga tore päev! Ja aitäh meie direktorile, kes meile sõiduks bussi võimaldas! Jõhvis kohtume ilmselt aastal 2015, kui on oodata III Akordionisõprade ühiskontserti.





No comments:

Post a Comment